Loire

Loire


Cremant is de naam die gegeven wordt aan ‘bubbelwijn’die in Frankrijk buiten de Champagnestreek gemaakt wordt.
Cremant wordt echter wel op dezelfde wijze gemaakt als Champagne namelijk volgens de méthode traditionnelle, waarbij een tweede gisting op fles plaatsvindt. De flessen worden zacht geschud en langzaam gedraaid. Op deze wijze glijden de gistcellen naar de hals van de fles.
De flessenhals wordt vervolgens ondergedompeld in een zeer koude vloeistof en op deze manier wordt de mousserende wijn een ijsblok. Het gas kan dan ontsnappen en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. Tot slot wordt de fles weer bijgevuld met een mengsel van Cremant en rietsuiker, de zogenaamde liquer de tirage.
Bij het maken van een Cremant is net als bij Champagne een koel klimaat van belang. Als het te warm is worden de druiven veel te snel rijp en bevatten ze een hoger suikergehalte. Een koel klimaat zorgt voor een mooie balans tussen rijpe en frisse zuren.
Weergave:
L’Évanescente Montlouis - Complices de Loire
L’Évanescente Montlouis - Complices de Loire
(0)
€ 13,95
Prijs per stuk