Port

Port Online kopen ? - De Wijnkelder Almere                


Voor Nederland verkopen wij exclusief de port wijnen van het mooie porthuis Amável Costa en Vista Alegre
Port, ook wel portwijn of porto genoemd is een zoete en versterkte wijn uit Portugal met een alcoholpercentage van 18-20%. Door de zoete smaak wordt port voornamelijk als aperitief, digestief of dessertwijn gedronken. Er zijn kortgezegd vijf soorten port te onderscheiden, namelijk ruby, tawny, rosé, witte- en vintage port.Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
Vista Alegre Fine Ruby Port
(0)
Het is een jonge, fris-zoete volle en krachtige port. Prachtig diep robijnrood van kleur met fruitige aroma’s van kersen en bessen.
€ 9,95
Prijs per stuk
Cedovim White Port
(2)
Deze witte port heeft een goede balans tussen zoet en zuur in de afdronk. De geur heeft aroma's van rozijnen en amandelen. Lekker gekoeld drinken.
€ 10,95
Prijs per stuk
Cedovim Tawny Port
(1)
Cedovim Tawny Port is een zachtzoete rode port met een fustrijping van 3 jaar. Deze tawny is een blend van de druivenrassen Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz.
€ 10,95
Prijs per stuk
Amável Costa White Port
(2)
In het glas, een donkergele kleur, Een port met aroma’s van bloemen, citrus, erg aromatisch en een vleugje hout. In de mond is de port fluweelzacht.
€ 11,95
Prijs per stuk
Amável Costa Ruby Port
(1)
Deze Ruby port is robijnrood in het glas, met rijke aroma’s van rode bessen, aardbeien, kersen en een klein zweempje van chocolade.
€ 11,95
Prijs per stuk
Amável Costa Tawny Port
(2)
Deze tawny port combineert subtiele fruitsmaken met heerlijke nootachtige smaken die van de eiken vaten afkomstig zijn.
€ 11,95
Prijs per stuk
Amavel Costa Pink Port
(1)
Amavel Pink Port is een heerlijke volle rosé port met duidelijke fruit-tonen. Een bijzonder en zeer moderne port van Amavel Costa. Begeleider van charcuterie, fruitsalades, en rood fruit dessert.
€ 12,95
Prijs per stuk
Amável Costa White Reserve Port
(2)
White Reserve Port is een heerlijke reserve port. Deze port is 5-7 jaar oud en is in die periode gerijpt op houten vaten.
€ 15,95
Prijs per stuk
   1  2 3  

Hier onder vindt u een uitleg van de verschillende soorten port.

  • Ruby Port is een port die gerijpt is op de fles waardoor de verandering van kleur wordt tegen gegaan en daarbij de fruitigheid en kracht van de jonge wijn tracht te behouden.
  • Tawny Port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die uit uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houten vaten.  De kleur van de wijn veranderd na verloop van jaren, de meesten hebben een leeftijd aanduiding van 10, 20, 30 en 40 jaar
  • White Port is gemaakt van witte druiven welke droog, halfzoet of zoet van smaak zijn. Ook hier vindt je de leeftijden van 10, 20, 30 en 40 jaar in terug.
  • Reserve Tawny Port deze dragen de leeftijdsaanduiding van 8, 10, 20, 30 en 40 jaar, dit betekend dat zij gemengd zijn met diverse soorten wijnen waarvan de gemiddelde leeftijd op het etiket is aangegeven.
  • Reserve Ruby Port moet tenminste 5 jaar houtgerijpt zijn en samengesteld zijn van de mooiste wijnen. Voorheen droeg deze categorie een andere naam maar deze is sinds 2006 verboden.
  • Quinta Port is afkomstig van één wijngaard
  • Colheita is minimaal 7 jaar gerijpt op houten vaten, door de rijping op hout en verandering in het oxidatie proces veranderd het bouquet en wordt steeds complexer. De kleur veranderd in een gouden tint.
  • Vintage Port is het beste wat je kunt krijgen, alleen de beste wijnen zijn hier voor gebruikt van alleen uitzonderlijke jaren en afkomstig van de beste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Tijdens het rijpen op de fles ontstaat er depot, bij het uitschenken moet je dan ook het laatste beetje zeer zorgvuldig schenken.
  • Rosé Port is een relatief jonge port soort, sinds 2009 officieel goed gekeurd door de Portugeese overhied. Kwa smaak zit hij gelijk aan de ruby port met frisse aroma's van rood fruit zo als bessen en kersen. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegent in dronk. Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn.