Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Port Online kopen ? - De Wijnkelder Almere                

Wij hebben de port van Quinta de Marrocos en Vale de Sapos in ons assortiment.Weergave:
 


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Quinta-de-Marrocos-Colheita-2000 Quinta de Marrocos Colheita 2000
De absolute top port van dit wijnhuis van het jaar 2000 uit de beste wijngaarden van Quinta de Marrocos. Zeer complex met overweldigende aroma's
Klik hier voor meer informatie
31,95
Per stuk
Aantal:
Quinta-de-Marrocos-Ruby-Port Quinta de Marrocos Ruby Port
Zacht en jonge smaak van zacht rood fruit. Een subtiele balans tussen zoet en tannines. Mooie en lange afdronk
Klik hier voor meer informatie
12,95
Per stuk
Aantal:
Quinta-de-Marrocos-Tawny-Port-20-years-old Quinta de Marrocos Tawny Port 20 years old
20 jaar oude tawny port van Quinta de Marrocos. Zeer complexe en intense aroma's van wilde bloemen, chocola, noten en honing.
Klik hier voor meer informatie
31,95
Per stuk
Aantal:
Sequeirinha-Tawny-Port-10-years-old Sequeirinha Tawny Port 10 years old
10 jaar oude tawny port van Sequeirinha. Complexe en intense aroma's van wilde bloemen, chocola, noten en honing.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per stuk
Aantal:
Sequeirinha-Tawny-Port-LBV-2011 Sequeirinha Tawny Port LBV 2011
Deze Late Bottled Vintage 2011 is een mooie complexe port. Diep rood van kleur en complexe fruit aroma's. Nu op dronk maar kan nog jaren mee.
Klik hier voor meer informatie
24,95
Per stuk
Aantal:
Vale-de-Sapos--Ruby-Port Vale de Sapos Ruby Port
Zacht en jonge smaak van zacht rood fruit. Een subtiele balans tussen zoet en tannines. Mooie en lange afdronk
Klik hier voor meer informatie
12,95
Per stuk
Aantal:
Vale-de-Sapos-White-Port Vale de Sapos White Port
Licht goudkleurig, geuren van tropisch fruit en smaakaroma's van exotisch fruit. Gekoeld een heerlijk aperitief. Prima digestief of begeleider rijpere kazen.
Klik hier voor meer informatie
12,95
Per stuk
Aantal:


 

De wijngaard heeft een oppervlakte van 13 ha. Quinta de Marrocos gebruikt alleen druiven van de eigen wijngaard. Alle druiven worden na de handmatige oogst in granieten ‘lagares’ met de voeten getreden, zoals vroeger normaal was. Tegenwoordig wordt deze arbeidsintensieve methode slechts door enkele top-huizen gebruikt en meestal alleen voor de duurste kwaliteiten. Wijnmaker Rita Sequeira kiest ervoor om alleen topkwaliteit te leveren en daarom de druiven voor alle Port op deze traditionele wijze te verwerken en niet alleen die voor de specialiteiten.

Quinta de Marrocos is een echt familiebedrijf. César Sequeira houdt zich bezig met de promotie van de Quinta en het doorgeven van de kennis die hij in zijn jeugd heeft opgedaan van zijn tante Guiomar Correia, de toenmalige eigenaar. Zijn zonen Jorge Sequeira en César Jose Sequeira werken in Lissabon als medicus en advocaat. Zij besteden hun weekends veelal aan Quinta werk. Dochter Rita Sequeira is de wijnmaker en ook verantwoordelijk voor de wijngaard. Catarina, de jongste dochter, is verantwoordelijk voor marketing en promotie van de producten.

Deze wijn uit de Dourovallei heeft zijn naam te danken aan de havenstad Porto. Hier vindt u de meest spectaculaire wijn landschappen ter wereld met terraswijngaarden op steile hellingen aan de liner en rechteroever van de rivier.  In de zomer is het  er erg heet, en de winter is koud. Sinds het midden van de achtiende eeuw is het gebied afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomst gebied ter wereld. Port staat niet voor één wijn maar voor een hele serie aan wijnen, wijnen met heel verschillende stijlen en smaken

Hier onder vindt u een uitleg van de verschillende soorten port.

  • Ruby Port is een port die gerijpt is op de fles waardoor de verandering van kleur wordt tegen gegaan en daarbij de fruitigheid en kracht van de jonge wijn tracht te behouden.
  • Tawny Port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die uit uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houten vaten.  De kleur van de wijn veranderd na verloop van jaren, de meesten hebben een leeftijd aanduiding van 10, 20, 30 en 40 jaar
  • White Port is gemaakt van witte druiven welke droog, halfzoet of zoet van smaak zijn. Ook hier vindt je de leeftijden van 10, 20, 30 en 40 jaar in terug.
  • Reserve Tawny Port deze dragen de leeftijdsaanduiding van 8, 10, 20, 30 en 40 jaar, dit betekend dat zij gemengd zijn met diverse soorten wijnen waarvan de gemiddelde leeftijd op het etiket is aangegeven.
  • Reserve Ruby Port moet tenminste 5 jaar houtgerijpt zijn en samengesteld zijn van de mooiste wijnen. Voorheen droeg deze categorie een andere naam maar deze is sinds 2006 verboden.
  • Quinta Port is afkomstig van één wijngaard
  • Colheita is minimaal 7 jaar gerijpt op houten vaten, door de rijping op hout en verandering in het oxidatie proces veranderd het bouquet en wordt steeds complexer. De kleur veranderd in een gouden tint.
  • Vintage Port is het beste wat je kunt krijgen, alleen de beste wijnen zijn hier voor gebruikt van alleen uitzonderlijke jaren en afkomstig van de beste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Tijdens het rijpen op de fles ontstaat er depot, bij het uitschenken moet je dan ook het laatste beetje zeer zorgvuldig schenken.
  • Rosé Port is een relatief jonge port soort, sinds 2009 officieel goed gekeurd door de Portugeese overhied. Kwa smaak zit hij gelijk aan de ruby port met frisse aroma's van rood fruit zo als bessen en kersen. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegent in dronk. Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn. 


 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.