Wijn en BBQ Private Dining

De Wijnkelder Almere in samenwerking met MEAT DENNIS BBQ Workshop & Catering kan u een fantatische WIJN/BBQ Dining verzorgen.

Of het nu gaat om een zomer- of winterbarbecue, er past altijd wel een goed glas wijn bij. 
Bij een barbecue gaat het vaak om wat sterkere smaken, rokerige aroma’s, kruiden en marinades. Er mag dan ook best wel een stoere wijn naast gezet worden.
 

Rosé wijn bij de barbecue

Rosé is een uitstekende optie. Een goede krachtige rosé heeft vaak genoeg power en smaak om alle smaken die bij een barbecue komen kijken aan te kunnen. Toch kan een lichte rosé ook heerlijk zijn om tussendoor te drinken. Juist om even bij al die krachtige smaken weg te gaan.

Rode en witte wijn

Een rode Rhône wijn van Grenache, Syrah en Mourvèdre, een mooie Portugese rode wijn of juist een fruitige en iets frisse en licht gekoelde Pinot Noir. 
Het is niet zo dat rode wijn alleen bij vlees kan en witte wijn bij vis. Een rode, licht gekoelde Pinot Noir is bijvoorbeeld een goede match met een stuk zalmfilet van de barbecue of een goed gekoelde Riesling trocken uit Duitsland. En kipgerechten, of ander gevogelte, kunnen weer heel lekker zijn met een volle witte Chardonnay of Grauburgunder.

De Wijnkelder Almere heeft samen met Meat Dennis de juiste wijnen uitgezocht bij de barbecue gerechten die Meat Dennis voor u kan verzorgen.