Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 
 
  
Mousserende wijn - De Wijnkelder AlmereDe Wijnkelder Almere heeft voor u een prachtige selectie gemaakt van mousserende wijnen uit Frankrijk, Italië en Duitsland welke vaak alleen bij De Wijnkelder Almere te verkrijgen zijn.
Bij ons kunt u ontdekken wat voor mooie wijn er in deze landen gemaakt wordt.


Klik op het land voor een overzicht van de mousserende wijnen uit ons assortiment!

  


Luxemburg
Luxemburg
Spanje
Spanje
Frankrijk
Frankrijk
Italië
Italië
Duitsland
Duitsland
Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Bailly-Lapierre-Réserve-Brut Bailly Lapierre Réserve Brut
Crémant de Bourgogne Brut Réserve heeft een frisse aanzet, rijp fruit en veel sap. Heerlijke Crémant voor een mooie prijs.
Klik hier voor meer informatie
13,95
Per stuk
Aantal:
Cava-Bonaval Cava Bonaval
Een frisse en elegante mousserende wijn, met een fijne mousse. Na de vergisting verblijft de wijn nog circa 11 maanden op de lies. Hierdoor krijgt de wijn een complex karakter met een mooie afdronk.
Klik hier voor meer informatie
7,95
Per stuk
Aantal:
Cave-St-Martin--Brut Cave St Martin Brut
Deze Brut is gemaakt van de Riesling, Auxerrois en Pinot Blanc druif. Deze mousserende wijn is vervaardigd volgens de beroemde champagne-méthode, d.w.z. tweede vergisting in de fles.
Klik hier voor meer informatie
12,95
Per stuk
Aantal:
Cave-St-Martin-Rosé-Brut Cave St Martin Rosé Brut
Deze Rosé Brut is gemaakt van de Pinot Noir druif. Deze mousserende wijn is vervaardigd volgens de beroemde champagne-méthode, d.w.z. tweede vergisting in de fles.
Klik hier voor meer informatie
12,95
Per stuk
Aantal:
Champagne-Gerin-&-Fils-Millésime-Brut-2009 Champagne Gerin & Fils Millésime Brut 2009
Prachtige Millésime Brut 2009 van dit kleine champagnehuis uit de Marne. Zuivere en zachte mousse. Absolute top champagne !
Klik hier voor meer informatie
38,95
Per stuk
Aantal:
Champagne-Gerin-&-Fils-Réserve-Brut Champagne Gerin & Fils Réserve Brut
Fantastische basis Champagne Réserve Brut van dit kleine champagnehuis uit de Marne. De wijn is rond, uitgebreid, delicaat en langdurig. De smaak is zuiver zonder droog te zijn.
Klik hier voor meer informatie
26,95
Per stuk
Aantal:
Champagne-Guy-Laforge-Grand-Réserve-Brut Champagne Guy Laforge Grand Réserve Brut
De Grande Cuvée Brut heeft een prachtige goudgele kleur en mooie bubbels. In de neus herkennen we aroma's van boter en brioche, alsook het fruitige van abrikoos.
Klik hier voor meer informatie
27,95
Per stuk
Aantal:
Crémant-dAlsace Crémant d'Alsace
Deze droge Cremant d'Alsace is een licht en fruitige mousserende wijn van Chardonnay druiven. De wijn is gemaakt volgens de 'méthode traditionelle'. De smaak is zeer zuiver met aroma's van wit fruit.
Klik hier voor meer informatie
13,95
Per stuk
Aantal:
   1  2  

Bereiding van Mousserende wijnen

Hoe komen de belletjes nu eigenlijk in de wijn? Of beter : hoe maakt men schuimwijn, cava, sekt, champagne en andere franciacorta’s?

Er bestaan een heel aantal manieren om een wijn bruisend te maken.

We kunnen deze wijnen best indelen naar de productiemethode. Een eerste groep wijnen ondergaat slechts één gisting, terwijl een tweede groep ook een tweede gisting ondergaat.

Binnen de groep wijnen met slechts één gisting vinden we volgende methodes :


Carboniseren.

De “fietspomp-methode” bestaat erin om in een stille wijn koolzuurgas te pompen.
De wijn wordt in een gesloten vat met CO2 onder druk gezet en gebotteld. Het gas kan niet weg en zal zich in de wijn oplossen, waardoor deze bij contact met de lucht – bij opening van de fles, dus – zal gaan schuimen en kortstondig vrij grove belletjes vrijgeven.
Dit is de goedkoopste manier om schuimwijn te maken.
De méthode rurale (ook : méthode ancestrale, méthode dioise genoemd)

Deze verschilt van de méthode traditionelle (zie verder) doordat de eerste gisting wordt onderbroken door de wijn te koelen vooraleer alle suikers zijn omgezet in alcohol. De wijn wordt nu gebotteld en de gisting verloopt verder in de fles, zonder dat er nog gist of suiker wordt toegevoegd. Afhankelijk van de regio gaat men de wijn al dan niet degorgeren, waardoor de op deze manier geproduceerde wijn vaak licht troebel is. De meeste van deze wijnen zijn licht zoet. Deze methode wordt toegepast in Asti, Limoux, GaillacTweede gisting op fles

De bekendste alles mousserende wijnen is natuurlijk de champagne, gemaakt volgens de methode champenoise (buiten Champagne heet deze methode ‘methode traditionelle’, metodo classico (Italië, vooral Franciacorte), Methode Cap Classique (Zuid-Afrika) – vervang daarvoor in onderstaande tekst de term ‘champagne’ door ‘schuimwijn’). De stille witte wijn wordt gebotteld in flessen met een kroonkurk met een afgemeten hoeveelheid gist en suiker. Deze suiker dient niet om de zoetheid van de wijn te bepalen, maar als voeding voor de gistcellen. Tijdens deze tweede gisting ontstaat er koolzuurgas. Dit gas kan niet ontsnappen uit de fles en gaat zich in de wijn oplossen. Hierbij kan de druk in de fles oplopen tot 6 atmosfeer! Hoe langer men de flessen zo bewaart, hoe complexer de champagne zal worden. Wettelijk gezien moet dit 15 maanden zijn, maar de meeste huizen bewaren de wijn 3 jaar (wat de minimum lageringstijd is voor millésiméchampagne), 6 jaar voor de topdomeinen. De dode gistcellen worden langzaamaan naar de hals van de fles geleid – vroeger handmatig door de remueur, nu gebeurt dit meestal door gebruik te maken van gyropalletten. Eens de gistcellen aan de kurk zijn verzameld (na een goede twee-drie weken), wordt de hals in een ijskoud pekelbad gestopt en ontkurkt men de fles. Door de druk in de fles schiet de gistprop uit de fles. De fles wordt nu bijgevuld met een beetje basiswijn en de ‘liqueur d’expedition’, de hoeveelheid suiker die de zoetheid van de champagne bepaalt. Nu nog de kurk erop, en de wijn kan verkocht worden.Tweede gisting op vat - De methode Charmat, methode cuve close of de tankmethode.

Hier gebeurt de tweede gisting niet op de fles, maar in een gesloten tank die gevuld wordt met koolzuurgas. De wijn wordt gefilterd en gebotteld bij een temperatuur van -3° C. Deze methode resulteert in een iets zachtere smaak en een fijnere pareling dan bij de methode traditionelle. Deze methode heeft als voordeel dat ze enorm tijdsbesparend is. Ze wordt dan ook vaak gebruikt voor massaproductie, maar kwaliteitsproducenten kunnen hier resultaten mee behalen die de vergelijking met basischampagne gerust kunnen doorstaan.


 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.