Rioja

Rioja
Rioja is waarschijnlijk de beroemdste wijnstreek van Spanje. Rode wijnen uit de Rioja worden gemaakt van de Tempranillo-druif, die zich uitstekend leent voor stevige houtrijping - vaak op Amerikaans eikenhout. Rioja vind je in 4 classificaties: Joven, Crianza, Reserva, Gran Reserva. De Rioja is ingedeeld in drie deelgebieden; de Rioja Alavesa, Rioja Alta en Rioja Baja. Rioja Alavesa en Rioja Alta zijn de hoger gelegen delen van de Rioja. Voor de witte wijnen gebruikt men vaak de Viura druif.
De Rioja Alavesa produceert de meest geconcentreerde smaken, waar de Rioja Alta de meeste minerale wijnen produceert. Dit komt door de hogere ligging, koelere klimaat en betere bescherming dankzij het gebergte waar beide deelgebieden tegenaan liggen. De Rioja Baja is traditioneel wat meer de massaproductie, door het hete klimaat is daar inmiddels ook irrigatie toegestaan. De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Bodega Señorio de Arana


Weergave:
 


Bezig met laden...
Viña del Oja Rioja Blanco - Bodegas Señorio de Arana
Viña del Oja Rioja Blanco - Bodegas Señorio de Arana
(0)
Zomerse Spaanse wijn van de viura druif. Sappige en fruitige smaak met diverse indrukken als citrus, mint, nectarine, grapefruit en wit fruit.
€ 6,45
Prijs per fles