Douro

Douro


Douro vallei is een van de mooiste wijngebieden ter wereld. De wijngaarden op steile hellingen in het bergachtige landschap zijn begroeid met talloze druivenrassen. Vroeger verdwenen die allemaal in de Port. Sinds enkele jaren veroveren de droge Douro wijnen de harten van wijnliefhebbers.
De Douro regio kan worden opgedeeld in drie gebieden: Baixo Corgo, Cima Corgo en Douro Superior. Het gebied van de Baixo Corgo ligt het meest westelijk en is het koelst van de drie. Hier worden wijnen met een iets lichter karakter geproduceerd dan in de overige gebieden. In het hart van de regio ligt Cima Corgo, centraal gelegen bij het plaatsje Pinhão.
De Wijnkelder Almere heeft witte wijn opgenomen in het assortiment uit het wijngebied de Douro van de wijnproducent Vinilourenco


Weergave:
 


Bezig met laden...
Fraga da Galhofa Branco - Vinilourenco
Fraga da Galhofa Branco - Vinilourenco
(0)
Zachte droge witte wijn uit Portugal, met een aroma van bloemen, honing en wit fruit. Mondvullend en een stevige afdronk.
€ 10,95
Prijs per stuk
Fraga da Galhofa Branco Reserva - Vinilourenco
Fraga da Galhofa Branco Reserva - Vinilourenco
(0)
Krachtige zachte droge wat minerale witte wijn uit Portugal, met een aroma van bloemen, citrus en licht wit fruit. Selectie van druiven Rabigato, Viosinho, Gouveio en Malvasia Fina. 6 Maanden op eiken
€ 13,95
Prijs per stuk