Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Fraga da Galhofa Branco
Fraga da Galhofa Branco
Reviews | Review toevoegen

Zachte droge witte wijn uit Portugal, met een aroma van bloemen, honing en licht fruit.

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 8,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

       
Fraga da Galhofa Branco - Douro

Gele citruskleur. Intense citrus en pittige geur.
De wijn maakt indruk door zijn structuur en de mooie zuurgraad.
De afdronk is romig, intens en gebalanceerd en vragen om nog een glas wijn.

 

Wijnhuis Vinilourenço

Twee generaties markeerden de geboorte van VINILOURENÇO. Horácio Augusto Lourenço plantte de eerste wijngaarden in de jaren 80.
De zoon, Jorge Miguel Graça Lourenço, ontwikkelde de wijnbouw, creëerde de wijnen en structureerde het bedrijf zoals we het nu kennen. Het is een verhaal van passie, strijd, ondernemersvermogen en een diepe liefde voor het land, geïllustreerd door een klein familiebedrijf met 45 hectare aan wijngaarden en wijnmerken die de vier hoeken van de wereld beginnen te bereiken.
VINILOURENÇO ligt in het kleine dorp Poço do Canto, gemeente Meda, in het hart van de Douro Superior. Sinds de jaren tachtig verwierf de familie Lourenço verschillende eigendommen in de Douro Superior. Horácio Lourenço na zijn terugkeer uit Angola, idealiseerde een denkbeeldige driehoek voor de locatie van zijn wijngaarden. Aan het begin van de jaren 2000 was Jorge Lourenço, met slechts 18 jaar, verantwoordelijk voor de modernisering van de 25 hectare aan wijngaarden die al zijn aangeplant, de selectie van nieuwe druivensoorten om het areaal wijngaarden uit te breiden, het bedrijf te structureren om de druiven te vinificeren en de geproduceerde wijnen te commercialiseren .
In de afgelopen 10 jaar is de groei van het bedrijf niet te stoppen, vanwege de kwaliteit en originaliteit van zijn wijnen, waar het herstel van de oude druivenrassen van de Douro het imago van de merken en de erkenning van VINILOURENÇO heeft gesmeed. Momenteel heeft het bedrijf 45 hectare aan wijngaarden, verspreid over de gemeentes van Meda en Vila Nova de Foz Côa. De verspreiding van de verschillende percelen wijngaarden in de Poço do Canto, Vale da Teja en Pocinho, met een grote diversiteit aan klimaten, hoogte - tussen 160 en 700 m - en bodems, schalie in de laaglanden en schalie / graniet in de hoogste landen , laat de creatie van zeer diverse wijnen toe. De oogsttijd is meer dan anderhalve maand, maar het uitgesproken gedrag van dezelfde druivensoorten op verschillende locaties biedt een enorme veelzijdigheid aan wijnstijlen.
 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Naam
: Fraga da Galhofa Branco
Regio
: Douro
Druifsoort
: Viosinho, Rabigato, Gouveio, Malvasia Fina and Fernão Pires
Producent
: Vinilourenco
Jaar
: 2017
Kleur
: wit
Soort
: fris en fruitig
Land
: Portugal
Alcoholpercentage
: 13 %
 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.