Piemonte

Piemonte

Piemonte (pjeemonte) of soms ook wel Piëmont genoemd, is een Italiaanse regio in het Noordwesten van Italie. De afkomst van de naam (letterlijk ‘aan de voet van de bergen’) heeft te maken met de ligging aan de zuidkant van de Alpen.
Met als hoofdstad het schitterende Turijn, is de regio een van de belangrijkste wijncentra ter wereld. De bekende wijnplaatsen Alba en Asti vormen het centrum van de wijnindustrie in de regio.
Met de bekende Barolo en Barbaresco als aanvoerders van maar liefst 18 DOCG en 41 DOC wijnen. Hoewel Piemonte als omvang het vijfde wijngebied is van Italië, behoort het qua kwaliteit dus tot de absolute top.
De Wijnkelder Almere importeerd de wijnen van Agricole Azienda Ceste ViniViberti en Cerrino uit Barolo
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Dolcetto d’Alba Nòno Filipin - Azienda Agricola Cerrino
Dolcetto d’Alba Nòno Filipin - Azienda Agricola Cerrino
(1)
Dolcetto is de derde druif van Piemonte, na Nebbiolo en Barbera. De wijn is gemaakt om jong te drinken, zacht, met een smaak van rood fruit en (lichte) plezierige taninnes.
€ 9,95
Prijs per fles
Barbera  d'Alba "Masun" - Cerrino
Barbera d'Alba "Masun" - Cerrino
(0)
Stevig warm rood/zwart/purper. Weelderige geur van zoete kersen en bessen met vanille en cacao.
€ 12,95
Prijs per fles
Barolo DOCG - Ceste Vini
Barolo DOCG - Ceste Vini
(0)
Producent Ceste Vini heeft ook wijngaarden rond de plaats Alba met nebbiolo druiven waar hij een uitzonderlijk krachtige en robuuste Barolo van maakt.
€ 27,95
Prijs per fles
Barolo Buon Padre DOCG - Viberti
Barolo Buon Padre DOCG - Viberti
(0)
De wijn geurt expressief naar rozen, kruiden, en gedroogd fruit, precies wat je van een Barolo mag verwachten. Absolute topklasse.
€ 39,95
Prijs per stuk