Negro Prachiosso Roero DOCG
De nebbiolo-druiven voor de Prachiosso komen uit wijngaarden in de heuvels van de Roero, waar de bodem wat zanderig is. De druiven worden in oktober met de hand geoogst. Na een schilweking van 18 dagen vindt de vergisting op plaats op traditionele wijze. De wijn rijpt vervolgens 20 maanden op Frans eikenhout en minimaal 5 maanden op de fles.
Het resultaat is wijn met een intens robijnrode kleur. Mooie en elegante neus met tonen van framboos, aardbei, rozen en wat kruidigheid. De smaak is warm, de tannines zijn delicaat. De afdronk is lang en tonen van rood fruit en vanille komen naar voren.
Lekker bij Vleesgerechten
Deze wijn is luxe als aperitief en bij risotto en een stoofpoot.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en zonder probleem tot en met 2035 bewaren.
Piemonte in Italië
Negro Prachiosso Roero wordt gemaakt door het wijnhuis Negro, één van de oudste wijnhuizen in Piemonte.
100 % Nebbiolo druiven
Negro Prachiosso Roero is gemaakt van nebbiolo druiven.
