Friuli

Friuli

Friuli is een wijngebied in het Noordoosten van Italië en dat aan de oostkant bijna naadloos overgaat in Slovenië. Het is met name bekend om zijn lichte, aromatische witte wijnen. Er worden echter ook interessante rode wijnen gemaakt, van heel bijzondere druiven.
De twee belangrijkste DOC’s, Colli en Colli Orientali, liggen in de heuvels. Ze hebben kalkhoudende mergelbodems en beslaan samen zo’n 3500 hectare wijngaarden. Het zijn vooral DOC’s voor wijnen van één druivenras en daarvan zijn er veel. Naast de bekende internationale rassen vind je in Colli Orientali friulano, ribolla, verduzzo en picolit voor witte wijn, en refosco, pignolo en schioppettino voor rode wijn. Die laatste druif – lastig te telen – was in de jaren zestig bijna uitgestorven, maar werd op het nippertje gered. De DOC Collio blinkt uit in frisse witte wijnen van druiven als ribolla gialla en friulano.
Bijzonder is ook dat Friuli twee DOCG’s kent voor edelzoete wijnen: één voor zoete Picolit en één voor zoete witte wijn van de druif verduzzo.
De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van La MagnoliaWeergave:
 


Bezig met laden...
Refosco - La Magnolia
Refosco - La Magnolia
(1)
Volop fruit aromas van kers, braam en bosbes, en aroma’s van onder andere tijm en ook donkere tonen van cacao en tabak.
€ 11,95
Prijs per stuk
Cabernet Franc - La Magnolia
Cabernet Franc - La Magnolia
(1)
Verfijnde Cabernet Franc uit Zuid-Frankrijk. Jeugdig fruitig van geur met nuances van kersen en licht gebrande tonen.
€ 11,95
Prijs per stuk
Franconia Rosso - La Magnolia
Franconia Rosso - La Magnolia
(0)
Franconia is de druif beter bekend als de Blaufränkisch. De smaak van deze wijn is vol, zacht en fruitig. Aroma’s van rijp zoet rood fruit (pruim) met een licht kruidige toets
€ 11,95
Prijs per stuk
Schioppettino - La Magnolia
Schioppettino - La Magnolia
(0)
De Schioppettino druif heeft een donkere schil en geeft intens gekleurde wijnen aroma's van van framboos, morello-kers, peper en viooltjes. Een strak mondgevoel en met een medium aciditeit.
€ 12,95
Prijs per stuk
Pignolo - La Magnolia
Pignolo - La Magnolia
(0)
De Italiaanse Pignolo druif is zeer zeldzaam. De Pignolo geeft stevige rode wijnen, met flinke tannine en intens fruit van rode kersen en rijpe pruimen.
€ 15,95
Prijs per stuk
Ubi Es - La Magnolia
Ubi Es - La Magnolia
(0)
Diep robijnrood met granaatrode accenten. Tonen van bramen, zwarte bes, jam, hints van kruiden zoals kaneel, vol, rond met elegante tannines . Cuvée van Merlot en Schioppettino druif.
€ 16,95
Prijs per stuk