Port

Port Online kopen ? - De Wijnkelder Almere                


Voor Nederland verkopen wij exclusief de port wijnen van het mooie porthuis Amável Costa.Weergave:
  2 / 2  Bezig met laden...
10 Years Old Port Tawny - Cedovim
(1)
Cedovim Port 10 years Tawny heeft complexe nootachtige aroma's, gecombineerd met hinten van honing en vijgen.
€ 18,95
Prijs per stuk
Amavel Costa - Tawny Port 10 years old
(1)
Deze Tawny port is een zorgvuldig geselecteerde blend van verschillende, oudere vaten port die samen gemiddeld 10 jaar op vat hebben gelegen.
€ 20,95
Prijs per stuk
20 Years Old Port Tawny - Cedovim
(0)
In deze 20 Years Old Tawny ruik je een karakteristiek notige geur en heerlijk rijp fruit met tonen van pruimen en kaneel. Zeer geconcentreerd.
€ 24,95
Prijs per stuk
20 Years Old Port White - Cedovim
(1)
20 Years Old White Port is een uitzonderlijk product, dat je zelden ziet. Witte port wordt door de rijping op hout steeds bruiner en krijgt zachtere smaken.
€ 29,95
Prijs per stuk
  1  2   

Hier onder vindt u een uitleg van de verschillende soorten port.

  • Ruby Port is een port die gerijpt is op de fles waardoor de verandering van kleur wordt tegen gegaan en daarbij de fruitigheid en kracht van de jonge wijn tracht te behouden.
  • Tawny Port wordt verkregen uit veel verschillende wijnen die uit uiteenlopende perioden zijn gerijpt op houten vaten.  De kleur van de wijn veranderd na verloop van jaren, de meesten hebben een leeftijd aanduiding van 10, 20, 30 en 40 jaar
  • White Port is gemaakt van witte druiven welke droog, halfzoet of zoet van smaak zijn. Ook hier vindt je de leeftijden van 10, 20, 30 en 40 jaar in terug.
  • Reserve Tawny Port deze dragen de leeftijdsaanduiding van 8, 10, 20, 30 en 40 jaar, dit betekend dat zij gemengd zijn met diverse soorten wijnen waarvan de gemiddelde leeftijd op het etiket is aangegeven.
  • Reserve Ruby Port moet tenminste 5 jaar houtgerijpt zijn en samengesteld zijn van de mooiste wijnen. Voorheen droeg deze categorie een andere naam maar deze is sinds 2006 verboden.
  • Quinta Port is afkomstig van één wijngaard
  • Colheita is minimaal 7 jaar gerijpt op houten vaten, door de rijping op hout en verandering in het oxidatie proces veranderd het bouquet en wordt steeds complexer. De kleur veranderd in een gouden tint.
  • Vintage Port is het beste wat je kunt krijgen, alleen de beste wijnen zijn hier voor gebruikt van alleen uitzonderlijke jaren en afkomstig van de beste wijngaarden. Goed bewaarde vintage ports behoren tot de oudste wijnen van de wereld. Tijdens het rijpen op de fles ontstaat er depot, bij het uitschenken moet je dan ook het laatste beetje zeer zorgvuldig schenken.
  • Rosé Port is een relatief jonge port soort, sinds 2009 officieel goed gekeurd door de Portugeese overhied. Kwa smaak zit hij gelijk aan de ruby port met frisse aroma's van rood fruit zo als bessen en kersen. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegent in dronk. Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn.