Colle Maggio Villamagna - Torre Zambra

Colle Maggio Villamagna - Torre Zambra
Colle Maggio Villamagna - Torre Zambra
0 Review | Review toevoegen
De druiven zijn afkomstig van één plot en worden met de hand geoogst. Het rendement in deze wijngaard is erg laag, wat ten goede komt van de kwaliteit van de wijn.

Artikelnummer

ITZ04

€ 24,50
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 


                    Montepulciano d'Abruzzo

 

Villamagna - Torre Zambra

De druiven zijn afkomstig van één plot en worden met de hand geoogst. Het rendement in deze wijngaard is erg laag, wat ten goede komt van de kwaliteit van de wijn. De geoogste druiven worden in kleine houten kistjes met veel zorgvuldigheid naar de wijnkelder vervoerd. Daarna moeten de druiven nog door paar selectierondes door, waardoor alleen de allerbeste druiven overblijven voor deze wijn. De montepulciano druiven rijpen eerst 6 maanden in betonnen cuves. Daarna rijpt de wijn 10 maanden op nieuw Frans en Slavonisch eiken. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden in de fles.

De wijn toont een prachtige intense kleur, een mooie zwoele geur met mokka, chocolade, pruimen en tabak. De wijn is intens van smaak maar zijdezacht op de afdronk. Net als de Riserva is deze wijn zeer goed te bewaren, minstens 15 jaar.


Over de wijnmaker....De historie van het wijnhuis begon in 1910 toen grootvader Vincenzo 20 hectare aan wijngaarden had gekocht van de familie Zambra. Er stond een iconische toren op het landgoed, bekend als Torre Zambra. Hij plantte hier montepulciano en trebbiano aan. Tijdens de 2e wereldoorlog werden de wijngaarden helaas verwoest. Nadat de schoonzoon van Vincenzo, Laurentino de Cerchio, in Duitsland gevangen zat, is het hem gelukt om in 1947 terug te keren naar Villamagna. Zijn doel was om alles weer te herbouwen zoals het voor de 2e wereldoorlog was. Het duurde uiteindelijk tot 1961 toen de eerste druiven weer weren geoogst.
Torre Zambra gelooft in een natuurlijke manier van wijn maken. Daarom hanteren ze de spontane vergisting. Deze gisten zijn afkomstig van de wijngaard. Ze gebruiken enkel natuurlijke producten om hun wijn te maken en willen de natuur dan ook zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan. Deze authentieke gisten die de spontane vergisting veroorzaken geven dan ook hét authentieke karakter aan de wijnen.
 


Informatie

Naam
Villamagna
Regio
Abruzzo
Druifsoort
Montepulciano d'Abruzzo
Producent
Torre Zambra
Jaar
2019
Kleur
Rood
Soort
Krachtig en Intens
Land
Italië
Alcoholpercentage
14 %

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.