Colle Maggio Riserva Montepulciano d'abruzzo - Torre Zambra

Colle Maggio Riserva Montepulciano d'abruzzo - Torre Zambra
Colle Maggio Riserva Montepulciano d'abruzzo - Torre Zambra
0 Review | Review toevoegen
De wijn heeft eerst 6 maanden in betonnen cuves gerijpt, daarna 12 maanden in Frans en Slavonisch eiken, waarvan 40% 1e jaars hout is en 60% 2e jaars hout

Artikelnummer

ITZ03

€ 19,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 


                    Montepulciano d'Abruzzo

 

Colle Maggio Riserva - Torre Zambra

Single Vineyard die op de Colle Maggio heuvel, middenin de Villamagna regio. De wijngaarden liggen op 200 meter hoogte en georiënteerd op het zuidoosten, uitstekend voor veel zon voor de druiven. De bodem is hier rijk aan klei en kalksteen, waardoor de wijnen extra veel expressie hebben en mooie fruitige aroma’s. Alle druiven worden halverwege oktober met de hand geplukt en in kleine houten vaten zorgvuldig naar de wijnkelder gebracht. Het rendement wordt erg laag gehouden, wat ten goede komt van de kwaliteit. De lange inweking van de schillen zorgt voor een intense kleur maar ook voor intense aroma’s. denk hierbij aan framboos, cocoa, peper coffee, kruiden en tabak. De wijn heeft eerst 6 maanden in betonnen cuves gerijpt, daarna 12 maanden in Frans en Slavonisch eiken, waarvan 40% 1e jaars hout is en 60% 2e jaars hout. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden in de fles. Het bewaarpotentieel is met gemak 15 jaar.


Over de wijnmaker....De historie van het wijnhuis begon in 1910 toen grootvader Vincenzo 20 hectare aan wijngaarden had gekocht van de familie Zambra. Er stond een iconische toren op het landgoed, bekend als Torre Zambra. Hij plantte hier montepulciano en trebbiano aan. Tijdens de 2e wereldoorlog werden de wijngaarden helaas verwoest. Nadat de schoonzoon van Vincenzo, Laurentino de Cerchio, in Duitsland gevangen zat, is het hem gelukt om in 1947 terug te keren naar Villamagna. Zijn doel was om alles weer te herbouwen zoals het voor de 2e wereldoorlog was. Het duurde uiteindelijk tot 1961 toen de eerste druiven weer weren geoogst.
Torre Zambra gelooft in een natuurlijke manier van wijn maken. Daarom hanteren ze de spontane vergisting. Deze gisten zijn afkomstig van de wijngaard. Ze gebruiken enkel natuurlijke producten om hun wijn te maken en willen de natuur dan ook zoveel mogelijk haar eigen gang laten gaan. Deze authentieke gisten die de spontane vergisting veroorzaken geven dan ook hét authentieke karakter aan de wijnen.

Informatie

Naam
Coll Maggio
Regio
Abruzzo
Druifsoort
Montepulciano d'Abruzzo
Producent
Torre Zambra
Jaar
2017
Kleur
Rood
Soort
Zacht en Vol
Land
Italië
Alcoholpercentage
14 %

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.