Merlot Rosé trocken QBA - Weingut Karl Pfaffmann

Merlot Rosé Karl Pfaffmann
Merlot Rosé trocken QBA - Weingut Karl Pfaffmann
1 Review | Review toevoegen
Juist dankzij het milde klimaat en de ideale bodem doet de Merlot het uitstekend in de wijnvelden van Karl Pfaffmann. Deze rosé is heerlijk fruitig met een krachtige afdronk.

Artikelnummer

DKP03

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 10,95
Prijs per fles

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 


           



 

       Merlot   


Merlot Rosé trocken QBA

Sinds 1997 mag de Merlot druif in Duitsland worden geteeld. In  het begin geloofde daar niemand in dat het een succes zou worden. 
Maar juist dankzij het milde klimaat en de ideale bodem gedijt de Merlot uitstekend op de wijnvelden van Karl Pfaffmann en is het een vaste wijn geworden in het assortiment van deze wijnproducent.
De roséwijnen gevinifieerd van de Merlot druif zijn vooral voorzien van sappige fruitaroma's.  In de neus worden
onmiddellijk aroma's die doen denken aan rode bes, frambozen en jonge pruimen herkenbaar. Lekker bij de BBQ


Over de wijnmaker ....


De zonnige wijngaarden van Pfaffmann in Walsheim bevinden zich in de zuidelijke Rijnland-Palts. In de jaren 50 van de vorige eeuw nam de grondlegger van deze wijngaard, Karl Pfaffmann, een grote stap met het bottelen van zijn eerste fles wijn. Daarmee zette hij zijn eerste schreden in de wijn wereld. Korte tijd later wonnen de Pfaffmann’s wijnen hun eerste prijzen. Het bleek de start van een succesverhaal dat tot op de dag van vandaag voortduurt.
Er wordt nog immer voortgebouwd op die stevige basis. Pfaffmann is een innovatieve wijnproducent, die geen concessies doet op het gebied van kwaliteit. Via Pfaffmann’s zoon Helmut en diens vrouw Sigrid, is het stokje overgegeven aan kleinzoon Markus die afstudeerde als oenoloog aan de beroemde universiteit van Giessenheim.


Informatie

Naam
Merlot Rosé
Regio
Pfalz
Druifsoort
Merlot
Producent
Weingut Karl Pfaffmann
Jaar
2021
Kleur
Rosé
Soort
Fris, fruitig en rond
Alcoholpercentage
12,5 %

Sorteren op:

Review toevoegen
Nico Jacobs - 15-04-2024 13:38

Prijzig, maar top rosé