Úw Wijnwinkel in Almere - Televisieweg 103. Geopend Di - Za 10:00-16:00 Gratis parkeren. Deskundig advies. Vragen ? Bel 06-54313310
0
Winkelwagen
€ 0,00
Foto
 

Een wijndomein wat teruggaat naar de 17e eeuw. Als je op de binnenplaats van het Château rondloopt ademt het helemaal de oude Franse wijnbouw in de Bourgogne. Een waterput uit 1641 die voor de bevolking van Pommard van levensbelang was en natuurlijk de wijn.
Uiteraard heeft men hier ook een diepe kelder waar de vaten liggen opgeslagen.
Deze wijnproducent heeft ook kleine wijnvelden in Beaune, Pommard en Saint Roman. Een dorpje 4 km buiten Pommard waar op enige hoogt de Chardonnay staat aangeplant voor de Saint Romain blanc ‘Sous le Château’. De trots is natuurlijk de Pommard 1er Cru ‘Le Clos des Boucherottes’ – Notre Clos Monopole. Een fantastische  Pinot Noir.

 
                                            

 Coste Caumartin - Pommard                                                         Kelders van Coste Caumartin

Bourgogne


Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad.
De steden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard.
Beaune is het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. Je kunt er niet in omheen, vooral in november niet als het wereldberoemde wijnfeest wordt gehouden met de veiling van de wijnen van de Hospice de Beaune.
In 1477 strekte het Bourgondische rijk zich uit tot Noord Nederland. Tegenwoordig is Bourgogne het gebied dat de meesten zich herinneren van hun vakantiereis naar het zuiden als ze over de Autoroute du Soleil richting Middellandse zee rijden.
Tussen Dijon en Beaune kun je vanaf de snelweg de wijgaarden van de Côte D'or zien liggen met dorpjes met de wonderschone namen zoals Nuits-St Georges, Gevrey-Chambertin en Vosne - Romanée.
De wijngaarden bij deze dorpen brengen fantastische rode wijnen voort en een rit tussen Dijon en Beaune over de N74 is zeker aan te bevelen. Vooral als je de moeite neemt om in de dorpjes eens te stoppen.Vergeet ook Clos Vougeot in het gelijknamige dorpje niet. De Bourgogne leent zich ook bijzonder goed voor een fietsvakantie. De paden langs de kanalen, de routes door wingaarden en de Morvan zijn echt de moeite waard om op de fiets te ontdekken!

Contactgegevens

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

    06-54313310
    info@dewijnkelderalmere.nl
KVK : 52198596


Locatie

     

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop webwinkel software