Colombelle Sélection Rosé

Colombelle Sélection Rosé
Colombelle Sélection Rosé
0 Reviews | Review toevoegen

Mooie rose kleur! In zijn neus heerlijk rood fruit, zoals aardbeien en kersen. Een zachte, frisse aanzet, met daarna direct rode besjes, aardbeitjes en frambozen. De afdronk is verrassend lang.

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 5,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen         

Colombelle Sélection Rosé

Mooie rose kleur! In zijn neus heerlijk rood fruit, zoals aardbeien en kersen. Een zachte, frisse aanzet, met daarna direct rode besjes, aardbeitjes en frambozen. De afdronk is verrassend lang en krachtig.. druiven die worden gebruikt Merlot, Cabernet Sauvignon en Franc en TannatProducteur Plaimont - Sud Ouest

Producteurs Plaimont, is de locomotief van de Sud-Ouest en een van de meest innovatieve wijnbedrijven van heel Frankrijk. 
Met 1000 aangesloten vignerons, 5.250 hectare wijngaard en een productie van 385.000 hectoliter is Producteurs Plaimont de grootste speler in de Sud-Ouest. Het bedrijf is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten. 
De drie oorspronkelijke kelders produceerden tot in de jaren '70 bijna uitsluitend bulkwijnen, maar het nieuw ontstane Plaimont koos voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. De aanplant bestaat tegenwoordig uit tannat, pinenc, cabernet franc en cabernet sauvignon voor rood en rosé; arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan voor wit. 

 

Sud Ouest
 

Hoewel het zuidwesten van Frankrijk (le Sud-Ouest) een van de meest veelzijdige wijnregio’s van het land is, is het nauwelijks bekend. Dat komt misschien omdat de Sud-Ouest geen aaneengesloten wijngebied is: het is een verzameling losse wijngebiedjes met elk een eigen karakter. Klimatologisch is het een gunstig gebied. Het ligt net in een overgangszone van zeeklimaat (westelijke invloed van de Atlantische Oceaan) en de warmte van de Middellandse Zee.

De wijngebiedjes liggen ongeveer in de driehoek Bordeaux-Toulouse-Bayonne. Een aantal wijngebieden heeft een eigen appellation en er zijn twee appellations voor distillaten: Armagnac en Floc de Gascogne. De belangrijkste wijngebieden zijn Cahors, Gaillac, Madiran en Jurançon.

De Sud-Ouest is een schatkamer voor bijzondere cépages. Het grote aantal druivenrassen en de grote verscheidenheid aan terroirs leveren een enorme veelzijdigheid aan wijnen op.

In veel kleinere gebieden spelen caves coopératives een belangrijke rol. Maar lange tijd bestond er geen enkele vorm van samenwerking tussen de appellations. In 1990 is dat veranderd met de oprichting van de Association pour la Promotion des Vins du Sud-Ouest. Hierdoor hebben appellations die vijftig jaar geleden moeite hadden om te overleven, erg veel succes: zowel de productie als de kwaliteit van de wijnen stijgt ieder jaar.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Naam
Colombelle Sélection Rosé
Regio
Sud Ouest
Druifsoort
Merlot, Tannat en Cabernet Sauvignon
Producent
Plaimont
Jaar
2017
Kleur
Rosé
Soort
Fris en fruitig
Land
Nederland
Alcoholpercentage
12 %