Castilla y Léon

Castilla-y-Léon

Ribera del Duero, Rueda en Gordonzello zijn drie regio's in het land van Castilla y Léon. Ribera del Duero heeft in vele opzichten de ideale ligging om een van Spanje’s beste wijnen te produceren: hooggelegen met een relatief kort seizoen en met wat kalksteen in de bodem. De boeren moeten vroeg plukken en zijn dus verplicht om de druiven goed in het oog te houden, hetgeen meestal resulteert in een mooi evenwicht tussen rijpheid en zuurgraad.

Wat is nu het geheim van Ribera del Duero? Drie factoren spelen daarin mee. Ten eerste de ligging op 850 m boven de zeespiegel, waardoor het seizoen en de vorstvrije periode kort en de nachten koud zijn. De druiven kunnen zo op een evenwichtige manier rijpen en superieure aroma’s ontwikkelen. Ten tweede heeft de tempranillo druif op deze hoogte een dunne schil en frisse zuren, zelfs als ze heel rijp is. Tenslotte is de bodemsamenstelling een schoolvoorbeeld van de ideale wijngaardgrond: kalk, lei, rivierslib, kwarts en spoorelementen. Voeg daar de nieuwste vinificatiemethoden en kennis aan toe en u begrijpt waarom dit gebied succesvol is. Rueda is voornamelijk gericht op productie van witte wijnen.
De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Bodegas Gordonzello, Cuatro Rayas en de Tudanco group
 
Weergave:
 


Bezig met laden...
Vacceos Verdejo - Cuatro Rayas
Vacceos Verdejo - Cuatro Rayas
(0)
Strogeel met groene glinsteringen. Zuiver en helder. Aangenaam fruitig aroma met hints van perzik, notities van groene appel en verse hooi. Zacht op het gehemelte en een mooie lange afdronk.
€ 7,25
Prijs per stuk
Four Lines Verdejo - Cuatro Rayas
Four Lines Verdejo - Cuatro Rayas
(2)
Knisperende, zeer verfrissende verdejo uit Rueda in opvallende blauwe fles. Heeft u genoten van de wijn en is de fles leeg? Pak een mooie bloem en gebruik de blauwe fles als vaas.
€ 8,50
Prijs per stuk
Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc - Cuatro Rayas
Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc - Cuatro Rayas
(0)
Knisperende, geconcentreerde sauvignon blanc uit Rueda. De wijn geurt heerlijk naar citrus, perzik, witte bloemen en mint. Voor deze limited edition gebruikt Cuatro Rayas zijn oudste druivenstokken, d
€ 9,95
Prijs per stuk
Tudanca Verdejo - Tudanca
Tudanca Verdejo - Tudanca
(0)
De Verdejo van het huis Tudanca is een volle, dikke, fruitige witte wijn. De druiven komen van oude wijnstokken. De wijn wordt in een mooie iconische fles gepresenteerd.
€ 12,95
Prijs per stuk
Peregrino Kyra - Bodegas Gordonzello
Peregrino Kyra - Bodegas Gordonzello
(0)
Deze lokale druif de Albarin heeft een houtrijping van 6 maanden ondergaan op eikenhouten vaten. Dit levert een fantastisch aromatische witte wijn op.
€ 13,95
Prijs per fles
Bucolico - Cuatro Rayas
Bucolico - Cuatro Rayas
(1)
Stuivend en aromatisch in de neus. De wijn is heerlijk fris met citrus tonen van de sauvignon blanc en tropisch fruit van de verdejo. Alleen per doos van 6 voor € 32,50.
€ 32,50
Prijs per stuk