Verduzzo Friulano
Verduzzo Friulano - La Magnolia
Diep goudgeel van kleur, het is helder en briljant. In de neus zoete aroma's van gebakken appel, honing, gedroogde abrikoos. Zoet en vol in de mond, het heeft een uitstekende lange afdronk.
De ontsteelde en gekneusde druiven worden enkele dagen met de schil gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur, waardoor belangrijke aromatische tonen en kleurstoffen worden geëxtraheerd. Een zachte persing volgt en de fermentatie gaat verder in staal bij een gecontroleerde temperatuur. Zodra de juiste alcohol-suikerverhouding is bereikt, wordt de gisting gestopt met een plotselinge verlaging van de temperatuur tot 0°C. Na de nodige rijping op de droesem wordt de wijn gebotteld.
Over de wijnmaker....
Een familiebedrijf met veel passie voor hun werk. Het domein van Azienda Agricola La Magnolia situeert zich in het oosterse gedeelte van de bekende Friuli wijnregio in Noord-Oost Italie, op fietsafstand van Servië, en verspreid zich over een kleine 30 hectaren.
De Friuli wijnregio staat voornamelijk bekend om zijn typische witte wijnen van hoogwaardige kwaliteit. De “Friulano” druif is de meest gebruikte en uniek in de regio en produceert vaak frisse en aromatische droge witte wijnen met veel smaak.
De Magnolia familie produceert al meer dan 60 jaar heerlijke wijnen met veel gevoel en karakter maar ze zijn niet alleen “wijnboeren”. Ze maken ook olijf olie en andere type producten en hebben zelfs een hele leuke B&B waar men in alle comfort kan overnachten om de Friuli experience goed in te nemen. Hun gastvrijheid en liefde voor mensen en wijn maakt hun eigen wijnen nog specialer. Je kan de passie duidelijk terugvinden in hun producten en ze produceren ook nog eens op de meest natuurlijke manieren.