Pfalz

Pfalz

Pfalz is het Rieslingland bij uitstek. Het landbouwareaal van de »koning van de witte wijnen« groeit gestaag, met 5455 hectare is de Pfalz sinds 2008 de grootste Rieslingregio ter wereld. Maar er staat ook veel andere witte druiven aangeplant zoasl de Weiss- en Grauburgunder, Silvaner, Müller Thurgau.
De Pfalz staat daarnaast ook voor rode wijnen van topklasse. Bijna 40 procent van de wijngaarden is beplant met rode rassen, de regio is daarmee de grootste rode-wijnregio van Duitsland. Dornfelder speelt daarbij de hoofdrol, daarnaast zijn de Spätburgunder, Dornfelder en Portugieser van bijzonder belang. De superieure kwaliteit van de rode wijnen uit de Pfalz behaalt jaar na jaar de Duitse prijs voor rode wijn, waarbij de rode gewassen van de Duitse wijnroute regelmatig op het podium staan. Veel rode wijnen van topklasse komen uit de Pfalz. De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Weingut Karl Pfaffmann en Weingut Borell Diehl.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Merlot Rosé trocken QBA - Weingut Karl Pfaffmann
Merlot Rosé trocken QBA - Weingut Karl Pfaffmann
(0)
Juist dankzij het milde klimaat en de ideale bodem doet de Merlot het uitstekend in de wijnvelden van Karl Pfaffmann. Deze rosé is heerlijk fruitig met een krachtige afdronk.
€ 10,95
Prijs per fles