Rode wijn uit Sicilië

Foto

Het met zo’n 5.000.000 inwoners bevolkte Sicilië is een van de eerste Italiaanse wijnregio’s die zich met wijn maken heeft bezig gehouden.
Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is de wijnbouw behoorlijk verbeterd. De grote wijnbedrijven uit het Noorden van Italië ontdekten de kansen die wijn van het eiland in zich had. 
Het eiland bevat op wijngebied een mooie mix van lokale druivenrassen (Nero d'Avola en Grillo) en de internationaal meer bekende druiven.Op Sicilië is zo’n 106.000 hectare beschikbaar voor de wijnbouw. Ruim de helft hiervan (54%) is gelegen op heuvelachtig terrein, 6% ligt in de bergen en 40% van de druiven wordt op de vlakte verbouwd.
Er wordt op jaarbasis ruim 5 miljoen hectoliter wijn gemaakt op Sicilië, hiermee is het een van de grotere regio’s van Italië op het gebied van wijnproductie.
De Wijnkelder Almere importeert wijnen van Tenute Orestiadi en Agricole Selvi