Loire

Loire
 

Loire, de rivier loopt van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. Het is een koel tot gematigd landklimaat. Aan de kust overheerst de invloed van de zee, die tot aan Orléans merkbaar is. De voorjaarsvorst kan hier een gevaar zijn. De bodem bestaat in sommige districten uit oude kalkformaties en elders uit graniet en leisteen. 

Het gebied is op te delen in vier regio’s, ieder met zijn eigen wijnen. Pays Nantais ligt aan de kust. Hier komt de muscadet vandaan. De lokale naam van de druif is melon de Bourgogne.
Dit is een neutrale druif die goed opgewassen is tegen de kou. De regio Anjou produceert heerlijke zoete wijnen van druiven die zijn aangetast door de pourriture noble. Chenin blanc komt in deze regio erg goed tot zijn recht.
De rode wijnen van kwaliteit komen uit Saumur-Champigny, gemaakt van de cabernet franc. Saumur is ook een belangrijk centrum voor mousserende wijnen. De beste rode wijnen komen uit Tourraine. Het zijn frisse en fruitige wijnen, gemaakt van cabernet franc. Chinon en Bourgueil zijn de bekendste appellations. Uit de regio rond Orléans komen de bekende Sancerre en Pouilly-Fumé. Dit oostelijke gedeelte van de Loire kenmerkt zich door glooiende landschappen en bodems met veel kalk, wat de wijn een mineraal karakter geeft. De Wijnkelder Almere importeert een Pouilly Fumé van Domaine de Fontenille en de Coteaux de Giennois van Comte Henry. Beide wijnen gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Uit het midden van de Loire (Touraine) werken wij samen met producent Complices de Loire.
Zij produceren wijnen van de Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Malbec en Cabernet Franc druif.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Malbec - Complices de Loire
Malbec - Complices de Loire
(0)
De Touraine Côt (malbec) met fijne aroma's van zwart fruit en viooltjes. Heeft een donkere paarse kleur en subtiel aanwezige tannines,
€ 10,95
Prijs per stuk
Les Canonnières - Complices de Loire
Les Canonnières - Complices de Loire
(0)
Zacht mondgevoel met mooie aroma's van kersen-fruit, is dit een goed voorbeeld van een zeer complete rode wijn met frisheid en prettige verteerbaarheid.
€ 11,95
Prijs per stuk