Friuli

Friuli
Friuli is een wijngebied in het Noordoosten van Italië en dat aan de oostkant bijna naadloos overgaat in Slovenië. Het is met name bekend om zijn lichte, aromatische witte wijnen. Er worden echter ook interessante rode wijnen gemaakt, van heel bijzondere druiven.
De twee belangrijkste DOC’s, Colli en Colli Orientali, liggen in de heuvels. Ze hebben kalkhoudende mergelbodems en beslaan samen zo’n 3500 hectare wijngaarden. Het zijn vooral DOC’s voor wijnen van één druivenras en daarvan zijn er veel. Naast de bekende internationale rassen vind je in Colli Orientali friulano, ribolla, verduzzo en picolit voor witte wijn, en refosco, pignolo en schioppettino voor rode wijn. Die laatste druif – lastig te telen – was in de jaren zestig bijna uitgestorven, maar werd op het nippertje gered. De DOC Collio blinkt uit in frisse witte wijnen van druiven als ribolla gialla en friulano.
Bijzonder is ook dat Friuli twee DOCG’s kent voor edelzoete wijnen: één voor zoete Picolit en één voor zoete witte wijn van de druif verduzzo.
De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van La Magnolia


Weergave:
 


Bezig met laden...
Millebolle Spumante Bianco - La Magnolia
Millebolle Spumante Bianco - La Magnolia
(0)
Strokleurig met klassieke groenachtige reflecties. De neus geeft onmiddellijk aromas van vers fruit weer. Prachtige zachte bubbels in het glas.
€ 13,95
Prijs per stuk
Millebolle Spumante Rosé extra dry - La Magnolia
Millebolle Spumante Rosé extra dry - La Magnolia
(1)
Delicate roze kleur. Deze mousserende rosé is gemaakt van de lokale blauwe druif Schioppettino. Aromas van rood fruit en een fijne krachtige mousse
€ 13,95
Prijs per stuk