Veneto

Veneto
Veneto behoort  tot de grootste wijnproducerende gebieden van Italië. Er wordt niet alleen veel wijn gemaakt, de wijnen uit Veneto zijn daarnaast van hoge kwaliteit. Dat wordt bevestigd door de hoeveelheid aan DOCG en DOC wijnen die de regio rijk is. Maar liefst 14 DOCG en 27 DOC wijnen komen uit Veneto. De meest bekende wijnen zijn zonder twijfel de Prosecco, Amarone, Valpolicello (in vele varianten), Soave en Bardolino. Tevens komen er een paar heerlijke desertwijnen uit de regio, Recioto di Valpolicella, Recioto di Gambellara en Recioto di Soave.
De ligging en het klimaat maakt de regio tot een fantastisch gebied voor wijnbouw. De belangrijkste wijnstreken in het wijngebied Veneto zijn Valpolicella, Soave en natuurlijk Prosecco. Daarnaast kent de regio nog een aantal wijnstreken die minder groot en bekend zijn, maar waar ook de heerlijkste wijnen worden gemaakt. De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Cantina Castelnuovo del Garda.


Weergave:
 


Bezig met laden...
47 Anno Domini Diamante Spumante Rosé
47 Anno Domini Diamante Spumante Rosé
(0)
Een mooie zalm gekleurde bubbel met aroma’s van rood fruit en elegante bloemige tonen. Deze soepele spumante is een echte allemansvriend.
€ 12,50
Prijs per stuk