Mendoza

Mendoza
Mendoza in het noorden van ligt een gebied dat op sommige plekken wel 700 meter boven zeeniveau ligt. De bodem in dit gebied is redelijk doordringbar en diep. Dit gebied leent zich uitstekend voor de productie van zowel jonge rode wijnen als witte fruitige wijnen. Druivenrassen in dit gebied zijn Boarda, Sangiovesse, Pedro Ximénez en Chenin Blanc. De oostelijke regio is het grootste wijngebied in Argentinië. De grond is hier veelal aangeslibd met kiezels. De nadruk in het oosten ligt op massawijnen.
Druivenrassen in dit gebied zijn Boanarda, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Chardonnay en Chenin Blanc. Uit de centrale regio komen de kwaliteitswijnen.
De Malbec levert erg goede wijnen en andere rassen zijn onder andere Pinot noir, Merlot Barbera, Sangiovese, Chardonnay en Sauvignon blanc. Het hoogste gebied is de Uco Valley. Hier komt onder andere Chardonnay van uitstekende kwaliteit vandaan.
Dit ras is erg geschikt voor mousserende wijnen vanwege de hoge zuurgraad. Andere rassen zijn Merlot en Malbec. In de meest zuidelijke regio van de Mendoza staan de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc, Malbec en Syrah aangeplant.
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Altivo Classic Malbec - Eugino Bustas
Altivo Classic Malbec - Eugino Bustas
(0)
De wijn heeft een licht robijnrode kleur. In de geur komt het fruit gelijk naar voren; denk aan framboos, aardbei en kersen, maar achterin zit ook iets rokerigs. Fijne instap Malbec.
€ 5,95
Prijs per stuk
Altivo Vineyard Selection Malbec - Eugino Bustas
Altivo Vineyard Selection Malbec - Eugino Bustas
(0)
De wijn heeft een robijnrode kleur, een volle geur van rood fruit, zwarte kersen, een klein kruidje en cacao.
€ 12,95
Prijs per stuk