Kaesler Stonehorse Shiraz
Kaesler Stonehorse Shiraz is een typische Barossa Shiraz met een vriendelijk karakter. De neus wordt gedomineerd door rijpe pruimen, zwart fruit (bramen) en gedroogde kruiden (laurier, salie). Op de achtergrond spelen lichtjes de aroma's van het gebruik van oud eiken mee. De wijn heeft een vriendelijke en sappige structuur met rijpe ronde tannines.
Lekker bij de borrel maar ook een echte eetwijn
Kaesler Stonehorse Shiraz is bij vele momenten inzetbaar, of het nu gaat om een lekker borrel plankje of bij een luxe diner of vlees van de BBQ.
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en zonder probleem tot en met 2030 bewaren.
Barossa Valley - South Australia - Australië
Kaesler Stonehorse Shiraz is afkomstig van een producetn uit Barossa Valley
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
100 % Shiraz druiven
Kaesler Stonehorse Shiraz is gemaakt van shiraz druiven.
Meer over de producent...