Kaesler The Bogan Shiraz
Kaesler The Bogan Shiraz
Expressieve neus met aroma's van rijpe pruimen, laurier(drop), kaneel en bescheiden houtgebruik (vanille, kruidnagel). Kenmerkend is de zijdezachte structuur (ondanks zeer stevige maar soepele tannines), zeer volle body, gedragen door een frisse zuurgraad. Eindeloze afdronk waarin alle bovenstaande kwaliteiten voortleven.
Een echte eetwijn
Kaesler The Bogan Shiraz is echte eet wijn. Je kunt hem uiteraard ook solo drinken maar eigenlijk vraagt deze wijne een echt mooi stuk vlees of een heerlijke kruidige stoofpot
Op dronk
Je kunt de wijn nu drinken en zonder probleem tot en met 2030 bewaren.
Barossa Valley - South Australia - Australië
Kaesler The Bogan Shiraz is afkomstig van een producetn uit Barossa Valley
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
100 % Shiraz druiven
Kaesler The Bogan Shiraz is gemaakt van shiraz druiven.
Meer over de producent...