Conte di Matarocco Nero d'Avola - Cantine Paolini

 Conte di Matarocco Nero d'Avola - Cantine Paolini
Conte di Matarocco Nero d'Avola - Cantine Paolini
0 Review | Review toevoegen
Sappige en fruitige nero d'avola van het noordwestelijk deel van Sicilië. De wijn is zacht van smaak, fruitig en geurt uitbundig naar kersen, frambozen en bramen.De afdronk is soepel.

Artikelnummer

HICP02

€ 7,50
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
              
      Nero d'Avola


Conte di Matarocco Nero d'Avola - Cantine Paolini

Sappige en fruitige nero d’avola van het noordwestelijk deel van Sicilië. De wijn is zacht van smaak, fruitig en geurt uitbundig naar kersen, frambozen en bramen. De afdronk is soepel. Licht gekoeld is de wijn ook erg lekker!

Conte di Matarocco was een graaf die tijdens de Spaanse overheersing drie eeuwen geleden door een deel van het eiland trok waar de wijngaarden van deze wijn te vinden zijn. Tijdens zijn reis bracht hij veel van zijn culinaire expertise over aan de lokale bevolking. Er is zelfs een gerecht naar hem vernoemd, namelijk Matarocco. Dit is een ”boerengerecht” gemaakt van tomaten en wordt enkel lokaal in Marsala gemaakt om gebruikt bij pasta en bruschetta. De ”huismoeders” van Marsala maken dit gerecht nog steeds.

 

Over de wijnmaker...


 

Cantine Paolini heeft een geschiedenis van meer dan een halve eeuw die begon in 1964 in Marsala, de meest westelijke stad van Sicilië. In een vruchtbaar gebied voor de teelt van wijnstokken en voor samenwerking, besloot een groep vooruitziende wijnmakers om de individuele krachten en vaardigheden te bundelen om de meest geschikte bodems te verbeteren en de productie van druiven tot wijn te verbeteren. In 1972 vond de eerste oogst plaats. Het landelijke centrum, ooit bewoond door wijnmakers, bevindt zich in de wijk Paolini, waaraan de wijnmakerij zijn naam ontleent. De oorsprong van de naam is nog ouder en dateert uit het begin van de 16e eeuw, toen de Paolotti-kloosterorde wijngaarden begon te cultiveren op dezelfde plaatsen als nu.

Informatie

Naam
Nero d'Avola Conte di Matarocco
Regio
Sicilië
Druifsoort
Nero d'Avola
Producent
Cantine Paolini
Jaar
2022
Kleur
Rood
Soort
Fris en Fruitig
Land
Italië
Alcoholpercentage
12 %

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.