Castilla y Léon

Castilla-y-Léon


Castilla y Léon is een bekende regio en wijnstreek in het noordwesten van Spanje, tussen Galicië en de noordkust. De wijnbouw is vooral aanwezig rondom de stad Valladolid in het midden van de regio. Er zijn enkele goede wijngaarden te vinden in de bergen, de Montes de Leon. Met een ligging op 800 meter hoogte worden zeer goede omstandigheden gecreëerd voor de druiven. De wijnbouw in deze regio is ongeveer begonnen in de 12e eeuw. Er werd vooral rode wijn geproduceerd, maar deze wijngaarden werden vernietigd door druifluis. Daarna werd begonnen aan de heraanplanting: ook witte druivensoorten werden hierdoor geïntroduceerd in Castilla y Leon. 
Nog geen 25 jaar geleden was het wijngebied amper bekend, maar tegenwoordig worden hier moderne en zeer gewilde witte wijnen gemaakt van uitstekende kwaliteit. De witte wijnen uit Castilla y León zijn niet meer weg te denken in de wijnhandel of op de wijnkaart van menig restaurant. Castilla y León is een uitgestrekte wijnregio die een vijfde deel van Spanje omvat en bestaat uit zeven verschillende deelgebieden: Arlanza, Arribes, Bierzo, Cigales, Ribera del Duero, Rueda en Toro. Vooral de witte wijnen uit de wijnstreek Rueda zijn populair en zeer geliefd. In tegenstelling tot in de andere wijngebieden van Castilla y León, waar voornamelijk rode wijnen worden gemaakt, wordt hier bijna uitsluitend witte wijn geproduceerd. De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Bodegas GordonzelloQuatro Rayas en de Tudanca Group

 Weergave:
 


Bezig met laden...
Tudanca Roble - Tudanca
Tudanca Roble - Tudanca
(0)
In de neus domineert rijp fruit waarbij je ook kruidige tonen terug kan vinden door de houtrijping. Prachtig gebalanceerde en aromatische wijn.
€ 12,50
Prijs per stuk
Peregrino Mil100 - Bodegas Gordonzello
Peregrino Mil100 - Bodegas Gordonzello
(0)
Een wijn van gemaakt van de lokale Prieto Picudo druif afkomstig van de wijngaarden uit het wijndorp Gordoncillo (Castilla y León). 18 maanden eikenhout. Absolute topwijn van deze wijnproducent.
€ 25,95
Prijs per fles