

Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella & Molinara.
Amarone della Valpolicella Classico DOCG Fossa Granara
Onder het label Ca Vegar brengt Cantina Castenuovo del Garda deze prachtige Amarone della Valpolicella DOCG Fosa Granara op de markt. Druiven die gebruikt worden zijn de Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella en Molinara.
Deze wijn heeft 12 maanden op eikenhout gerijpt.
Amarone heet voluit Amarone della Valpolicella en is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella. Een paar andere druivenrassen zijn in slechts beperkte percentages toegestaan. Ondanks de grote verschillen in bodems in Valpolicella heeft de Amarone altijd een donkere kleur, fruitige en vrij zoete indruk en is vol van smaak. Dit komt door een hoger restsuikergehalte, maar ook door het hoge percentages alcohol.
De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele en gezonde trossen drogen vervolgens in grote schuren, een proces dat appassimento wordt genoemd.
Het is van groot belang is dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een constante controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboe-matten of hangend aan hanebalken. Na het drogen volgt het persen en de vergisting, die op verschillende manieren kan plaatsvinden. Rijping is vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques.
meer informatie