Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Witte wijn online kopen?                     De Wijnkelder Almere


De Wijnkelder Almere heeft voor u een prachtige selectie gemaakt van witte wijnen uit Frankrijk, Italië en Duitsland welke vaak alleen bij De Wijnkelder Almere  te verkrijgen zijn.
Bij ons kunt u ontdekken wat voor mooie wijn er in deze landen gemaakt wordt.

 


Klik op het land voor een overzicht van de witte wijnen uit ons assortiment


» Hongarije » Portugal » Frankrijk » Spanje » Italië » Duitsland » Oostenrijk » Zuid Afrika » Argentinië
Weergave:
  1 / 10  



Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Bereiding van Witte wijn

 
Witte wijn wint men uit blauwe of witte druiven of uit een mengsel van de twee.
De vinificatiemethode verschilt overigens volgens het type wijn: droog, zoet of schuimend.
Het basisprincipe is hetzelfde voor alle soorten witte wijn: de steeltjes worden verwijderd en de druiven worden gekneusd en geperst.
Om de aanwezigheid van bittere tannines en kleuring van het sap te vermijden worden schillen en pitten van de druiven zo snel mogelijk verwijderd.
Toch worden de schillen soms korte tijd bij een lage temperatuur samen met het sap geweekt: dat noemt men maceration pelliculaire of skin contact en heeft tot doel meer aroma en kleur te bezorgen.
De most komt dan in een gistingstank terecht.
Bij zoete wijnen wordt de gisting stopgezet op een ogenblik dat een gedeelte van de suiker nog niet omgezet is in alcohol. Dat kan door afkoeling, filtering of toevoeging van zwaveldioxide. Voor het filteren laat men de wijn door een filter van gemalen vulkanisch gesteente sijpelen.
Bij droge witte wijnen wordt nagenoeg alle suiker vergist tot alcohol. De temperatuur moet daarbij zo veel mogelijk tussen 18 en 20 C gehouden worden om het verlies van aroma tegen te gaan.
Wil men het frisse, zurige karakter van de wijn bewaren, dan zal men de secundaire of malolactische gisting verhinderen door toevoeging van zwaveldioxide of door snelle botteling.
Wil men minder zure wijnen, dan is een tweede gisting vereist: zoals bij rode wijn wordt appelzuur daarbij omgezet in minder zuur smakend melkzuur.
Bij schuim wijn, ondermeer champagne, wordt een aparte techniek gebruikt.

 





 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.