Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

 

Rode wijn online kopen?                     De Wijnkelder Almere 


 

De Wijnkelder Almere heeft voor u een prachtige selectie gemaakt van rode wijnen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje, Chili, Argentinië, Zuid Afrika en Oostenrijk welke vaak alleen bij De Wijnkelder Almere  te verkrijgen zijn.
Bij ons kunt u ontdekken wat voor mooie wijn er in deze landen gemaakt wordt.

 
Klik op het land voor een overzicht van de rode wijnen uit ons assortiment!


Weergave:
  1 / 17  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Bereiding van Rode Wijn
 

Meestal verwijdert men eerst de steeltjes van de druiven. Deze bevatten vaak te veel
bitter (tannines).
De druiven worden gekneusd zodat de druiven open barsten en er ontstaat een mengsel van pitten, schillen en eventueel steeltjes.
Vervolgens wordt dat mengsel, ook most genoemd, overgepompt naar een gistingstank. In principe leven er op de schillen van de druiven voldoende gistcellen om de most spontaan te laten gisten en om te zetten in wijn.
 
Bij de gisting wordt de suiker van de druiven omgezet in alcohol en koolzuurgas. Bij die omzetting komt er warmte vrij. Bij de gisting speelt de temperatuur overigens een belangrijke rol: is ze te laag dan verloopt de gisting te traag, is ze te hoog dan kunnen de gisten voortijdig afsterven.
Gistingsproces kan duren van enkel dagen tot 4 weken.
 
Als alle suiker omgezet is in alcohol sterven de gistcellen af bij gebrek aan voeding: men heeft dan een droge wijn. Wil men echter een wijn die nog suiker bevat, dan wordt het gistingsproces vroegtijdig afgebroken. De wijn zal dan nog een gedeelte onvergiste suikers bevatten en daardoor zoeter smaken.
 
In sommige streken en bij slechte klimatologische omstandigheden mag de wijnbouwer een tekort aan natuurlijke suiker in de most compenseren door toevoeging van suiker of geconcentreerde most om zo het natuurlijk alcoholgehalte van de wijn te verhogen. Deze techniek noemt men chaptalisatie.
 
Na de alcoholgisting wordt de most, die nu wijn geworden is, overgepompt in een andere vat. (lekwijn,aftapwijn).
 
De resterende koek van schillen, pitten en sap wordt dan twee tot driemaal uitgeperst en dat geeft de vin de presse (perswijn) die rijker is aan looizuur. Lekwijn en perswijn worden vervolgens vermengd.
 
De wijn wordt in tanks opgeslagen om een tweede gisting te ondergaan: de malolactische gisting. Bacteriën zetten het appelzuur in de wijn om in melkzuur en koolzuurgas.
 
Soms wordt wijn ook opgeslagen in eikenhouten om verder te rijpen: de wijn neemt dan looistoffen en aroma's op uit het hout. De evolutie zal onder meer bepaald worden door het soort vaten (nieuwe of oudere) dat gebruikt wordt en door de tijd die de wijn op vat doorbrengt.
 
Tot slot wordt de wijn geklaard, d.w.z. alle onzuiverheden die er nog in rondzwermen worden verwijderd. Dit kan door natuurlijke bezinking of door toevoeging van stoffen die de bezinking versnellen (bentoniet of eiwit). In veel gevallen kiest de wijnbouwer voor een snellere methode: een min of meer doorgedreven filtering van de wijn, vlak voor het bottelen.

 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.