Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Esprit Barville AOC Côtes du Rhône
Esprit Barville AOC Côtes du Rhône
Reviews | Review toevoegen

Mooie AOC Côtes du Rhône met als belangrijkste druif Grenache Blanc. Geur aromas van exotisch fruit en witte bloemen. Krachtige lange afdronk.

€ 9,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
BestellenEsprit Barville - AOC Côtes du Rhône

Met deze cuvée toont men alle knowhow van de wijngaard. Men heeft  dan ook een prachtige en prestigieuze Côtes du Rhône neergezet. Dit wordt uitgedrukt in de naam Barville. Barville is de naam van het hart van de wijngaard in Châteauneuf-du-Pape sinds 1880. Een goede wijn met karakter, elegant en onderscheidend ter ere van de historische verscheidenheid en de koning van de zuidelijke Rhône-vallei: de Grenache
De alcoholische fermentatie vindt plaats in een roestvrijstalen tank bij een lage temperatuur tussen 16 ° en 18 °. Geen malolactische fermentatie om alle versheid te behouden en 6 maanden sur lie met regelmatig roeren in roestvrijstalen tank. De botteling wordt uitgevoerd in maart, april.


Maison Brotte

Maison Brotte, een familiebedrijf wat al vier generaties onafhankelijk is, werd in 1931 in Châteauneuf-du-Pape opgericht door Charles Brotte, een van de pioniers van wijnbotteling in de Rhône-vallei.
De wijngaardactiviteiten zijn onder het merk La Fiole ontwikkeld dankzij de introductie van de  Châteauneuf-du-Pape "La Fiole du Pape" wijn , een originele en exclusieve fles die in 1952 is vervaardigd.
Vandaag de dag is deze fles in Châteauneuf-du-Pape de meest populaire, wat de Maison BROTTE de leider van zijn appellatie maakt.
Maison Brotte heeft zijn export sinds de jaren 1950 sterk uitgebreid, altijd geanimeerd door deze pioniersgeest en heeft zich resoluut naar de wereld gericht. Het is nu verdeeld in 95 landen op 5 continenten (70% van haar activiteiten).
Sinds 1970 ontvangt Maison Brotte dankzij het Wijnmuseum volledig vernieuwd sinds 2002 25.000 bezoekers per jaar van over de hele wereld.
In 1991 verwierf Maison Brotte Château de Bord, een 32 hectare landgoed aan de Côtes du Rhône Villages Laudun.
Domaine Barville, een wijngaard van 23 hectare op de BOB Châteauneuf-du-Pape en Domaine Grosset, een wijngaard van 10 hectare aan de Côtes du Rhône AOC Villages Cairanne, zijn twee wijngaarden  die ook tot de familie Brotte behoren. Domaine de l'Aube, wijn van de Pays du Gard werd in 2003 aangekocht en ligt dichtbij het dorp Laudun.
Sinds 2003 heeft La Maison Brotte ook een innovatieve samenwerking ontwikkeld met de wijnbouwers van Châteauneuf du Pape. Men stelt de wijnkelder beschikbaar voor degenen die hun eigen cuvée in de fles willen samenstellen. Elk jaar komen steeds meer mensen bij dit grootschalige project. Met dit coöperatieve werk kunnen zij profiteren van de kennis van terroir en wijngaardkennis die het huis bezit.
Tegenwoordig wordt Maison Brotte geleidt door Laurent Brotte. Hij vertegenwoordigt de 5e generatie vigneronne van Maison Brotte.

oogsten en dunner om de opbrengst te verminderen. De oogst wordt handmatig en met een goede rijpheid gedaan.

Côtes du Rhône

Het productiegebied strekt zich lang en smal uit langs de oevers van de Rhône en is zo'n 200 km lang. Mede daardoor kunnen de Côtes du Rhône-wijnen sterk van elkaar verschillen voor wat betreft kleur, smaak en productiewijze. Het gebied wordt in het noorden begrensd door Vienne en in het zuiden door de Middellandse zee. Voorheen werd de grens bij Avignon gelegd, maar sinds enkele jaren worden ook de wijngebieden tussen Avignon en de Middellandse zee tot deze wijnstreek gerekend. Men onderscheidt een noordelijk en zuidelijk Rhônegebied. Het noordelijke gebied, dat door de Fransen ook wel Rhône Septentrionale wordt genoemd, strekt zich uit van Vienne tot net voorbij Valence. De wijngaarden liggen vrijwel allemaal op de westelijke oever met uitzondering van Hermitage en Crozes-Hermitage. Het Rhônedal is hier smal en de hellingen waarop de wijngaarden liggen zijn steil. Het zuidelijke gebied ligt hier ten zuiden van en strekt zich uit tot aan de Middellandse zee. De Côtes du Rhône omvat 25 gemeenten in 6 departementen: Loire, Rhône, Ardèche, Drôme, Vaucluse en Gard.


 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
Naam
: Esprit Barville
Regio
: AOC Côtes du Rhône
Druifsoort
: Grenache blanc, Clairette, Viognier
Producent
: Maison Brotte
Jaar
: 2016
Kleur
: Wit
Soort
: vol en krachtig
Land
: Frankrijk
Alcoholpercentage
: 13,0 %
 
 
 

WIJ VERZENDEN VEILIG & SNEL

 
 

CONTACT & SERVICE

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

T 0031(0)654313310

E  info@dewijnkelderalmere.nl
I   www.dewijnkelderalmere.nl


 

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.