Úw Wijnwinkel in Almere - Televisieweg 103. Geopend Di - Za 10:00-16:00 Gratis parkeren. Deskundig advies. Vragen ? Bel 06-54313310
0
Winkelwagen
€ 0,00

Biologische wijn online kopen?  De Wijnkelder Almere

 
  
De Wijnkelder Almere heeft voor u een prachtige selectie gemaakt van biologische wijnen uit Frankrijk, Spanje en Duitsland welke vaak alleen bij De Wijnkelder Almere  te verkrijgen zijn.
Bij ons kunt u ontdekken wat voor mooie wijn er in deze landen gemaakt wordt.

 
Klik op het land voor een overzicht van de biologische wijnen uit ons assortiment!
 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Tortora Verdejo Blanco Vegan
Tortora Verdejo Vegan is een krachtige, 100% verdejo wijn. Fruit, citrus, een vleugje kruiden, jasmijn, balsamico bloemen en een zeer aangename afdronk.
6,45 incl. btw
Tortora Tempranillo Rosado Vegan
De rosé heeft een licht zalmroze kleur en aroma's van vers geplukte bloemen en rood fruit als kers en framboos. De frisse smaak heeft iets van kersen en...
6,45 incl. btw
Tortora Tempranillo Tinto Vegan
Tempranillo geurt naar rode bessen en kersen en heeft een lichtdroge smaak met lange afdronk.
6,45 incl. btw
Pinot Blanc "Les Authentiques"
De neus heeft tonen van perzik, appel en bloemen. De wijn heeft een milde zuurgraad. Biologische wijn van Domaine Hering.
11,95 incl. btw

Bereiding van Biologische wijnen
 
We onderscheiden op het ogenblik twee soorten. A. Biologische wijnen en B. Biologisch-dynamische wijnen. In de biologische en biodynamische wijnbouw wordt op twee fronten anders gewerkt dan in de reguliere wijnproductie.
1. In de wijngaard.
2. Tijdens het vinificatieproces.


1. DE WIJNGAARD
 

Tijdens de teelt van druiven wordt nogal wat bestreden. Onkruid, ongedierte en ziektes van de wijnstok. Onkruid wordt in de reguliere wijnbouw bestreden met bestrijdingsmiddelen, mechanisch of met het met de hand wieden. Bij de alternatieve variant gebeurt dit zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Dit kost veel meer tijd, geld en moeite dan het werken met onkruidverdelgingsmiddelen. Denk eens aan steile hellingen waarop sommige wijngaarden zich bevinden. Er zijn ook wijnboeren die bewust gebruik maken van grassen tussen de druivenstokken om de wijnplant te dwingen zo diep mogelijk te wortelen en daar ver onder het oppervlak zijn voedingsstoffen vandaan te halen.
 
Het tweede probleem bij de productie van druiven zijn de ziektes die de wijnstok kan oplopen. Veel van die plagen ontstaan door schimmels. Meeldauw is een van die ziektes die de druiven ineen doet schrompelen. In de reguliere wijnbouw wordt meeldauw bestreden met een zwaveloplossing. In de alternatieve wijnbouw knipt men de aangatste bladeren weg. Indien men te veel bladeren moet knippen kan de druif te weinig suikers vormen en is er geen goede wijn meer van te maken.

Bij het derde probleem waar de wijnbouwer zich voor geplaatst ziet, ongedierte, is de biologische wijnbouw vaak in het voordeel. Omdat deze, na jaren biologisch te hebben gewerkt een natuurlijk klimaat heeft gecreëerd waarbij de druivenstokken veel weerbaarder zijn geworden tegen schadelijke insecten. Indien men er voor gezorgd heeft door o.a. de beplanting rondom de wijngaard aantrekkelijk te maken voor vogels, heeft men er tevens voor gezorgd een natuurlijke vijand van de insecten in te schakelen. In de niet biologische wijnbouw gebruikt men insecticiden.2. IN DE WIJNKELDER
                 

Nagenoeg alle wijnboeren willen zo min mogelijk gebruikmaken van het schoonmaak en conserveringsmiddel Sulfiet. Als schoonmaakmiddel is er nauwelijks een bezwaar tegen in te brengen. De vaten en apparatuur moeten immers goed worden gereinigd. Indien men daarna met water naspoelt is er bijna niets meer van over in de tanks en vaten. Voor het gebruik als conserveringsmiddel gelden maximaal toegestane hoeveelheden per liter wijn, per land. De meest wijnproducenten gebruiken veel en veel minder dan wettelijk is toegestaan. In de biologische wijnproductie zal men van nature geneigd zijn zo min mogelijk van o.a. dit goedje als conservering aan de wijn toe te voegen. Sulfiet wordt ook gebruikt bij het vervaardigen van zoete wijnen. De zwavelhoudende stof stopt het gistingsproces voortijdig, waardoor er restsuikers in de wijn achterblijven en de wijn zoeter gaat smaken.
 
 
Biologische wijnbouw - Biologisch-dynamische wijnbouw
 

In de biologisch-dynamische wijnbouw, die in Frankrijk momenteel in opkomst is, gaat men een stap verder dan bij de biologische manier van werken. Men houdt hier rekening met allerlei natuurkrachten en kosmische wetten. Een aantal wijnboeren hangt er allerlei verschillende levensbeschouwingen erop na, zoals de Antroposofie.


Keurmerken

Er zijn veel organsiaties die zich bezig houden met het verlenen van het keurmerk Biologische wijnen.


                                                                        


Contactgegevens

De Wijnkelder Almere
Televisieweg 103
1322 BD Almere

    06-54313310
    info@dewijnkelderalmere.nl
KVK : 52198596


Locatie

     

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop webwinkel software