Viña Tarapacá

Viña Tarapacá werd opgericht in 1874, aan de voet van het Andesgebergte. Hier worden wijnen gemaakt die een meer dan honderd jaar oude traditie vertegenwoordigen en tegelijk een eigentijdse elegantie reflecteren. De meeste wijngaarden zijn gelegen in Maipo Valley, de meest traditionele vallei in Chili, is tevens de kwalitatief beste vallei voor de productie van premium wijnen. een uniek ecosysteem zorgt voor ontwikkeling van wijnen van topkwaliteit, door zorgvuldige selectie van druiven van de juiste percelen worden wijnen verkregen van hoge kwaliteit met veel complexiteit en een goede balans. Viña Tarapacá heeft een constant hoge kwaliteit. Dit is mede te danken aan wijnmaker Ed Flaherty. Flaherty is in 2006 aangetreden als hoofd wijnmaker. Deze flamboyante Californiër heeft de koers flink bijgestuurd. Hij ontdekte in andere gebieden zoals Leyda, nieuwe wijngaarden om nog mooiere witte wijnen te maken. De bestaande wijngaarden werden onderzocht en deels opnieuw aangeplant met kwalitatief nog beter geschikte wijnstokken.