Niederösterreich

Niederösterreich


Niederösterreich is het gebied ten noorden en westen van Wenen. Het omvat het uitgestrekte Weinviertel en aantal kleinere gebieden die langs of vlakbij de Donau liggen. Het gaat daarbij om de Wachau – het meest prestigieuze gebied van heel Oostenrijk – Kremstal en Kamptal. De meest aangeplante druivenrassen zijn hier grüner veltliner en riesling bij een productie van overwegend witte wijnen.
Ook de wijngaarden in de buitenwijken van Wenen vallen onder Niederösterreich. Wenen is daarmee de enige hoofdstad die een herkomstgebied voor wijn is! Niederösterreich is met zijn 27 000 ha wijngaarden veruit het grootste wijngebied in Oostenrijk. Bekende wijnregio's in Niederosterreich zijn Wachau, Kremstal en Wagram.

De Wijnkelder Almere importeert de wijnen van Weinbau Reinberger uit de Wagram.


 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Enthüllung Cabernet Sauvignon - Weinbau Reinberger
Enthüllung Cabernet Sauvignon - Weinbau Reinberger
(0)
Krachtige Cabernet Sauvignon met aroma's van donker fruit. Mooie zachte tannines gevormd door twee jaar eikenhout rijping.
€ 15,95
Prijs per fles
Zweigelt - Weinbau Reinberger
Zweigelt - Weinbau Reinberger
(1)
Weingut Reinberger heeft ook een heerlijke Zweigelt in haar programma. De meest aangeplante blauwe druif in Oostenrijk welke een diepe paarsrodekleur heeft, lekker kruidig en intense kersenaroma.
€ 10,95
Prijs per fles