Aragón

AragónAragón heeft al een oude wijnhistorie maar in kwalitatief opzicht doet de autonome gemeenschap pas sinds de jaren '80 van zich  spreken. Daarvóór brachten de diverse gebieden voornamelijk logge zware wijnen voort. Die van Cariñena plachten een natuurlijk alcoholpercentage van minstens 17 à 18% te hebben. Het gros van de wijnen werd in bulk verkocht en de meeste bodega's werkten met installaties van een generatie terug.
Dit alles is sinds enkele jaren in een sneltreinvaart aan het veranderen. Veel producenten schaften modern materieel aan of zijn van plan dat te doen, en in de wijnen zoekt men steeds vaker naar fruit, frisheid en verfijning. Er kwamen ook nieuwe druivensoorten ter vervanging of complementering van de suikerrijke garnacha. Het sterkst zijn deze vertegenwoordigt in Somontano, maar in Cariñena stijgt zowel het aandeel van tempranillo als van mazuelo. De tempranillo is inmiddels ook present in Campo de borja en Calatayud. Dit alles  heeft de wijnen van Aragón  stukken interessanter gemaakt dan ze voorheen waren. De Wijnkelder Almere verkoopt de wijnen van Bodegas Santo CristoWeergave:
 


Bezig met laden...
Viña Ainzon Garnacha - Bodegas Santo Cristo
Viña Ainzon Garnacha - Bodegas Santo Cristo
(0)
Het fruit knalt eruit. Niet alleen in de kleur (kersenrood), maar ook in de geur. Een overvloed aan intens fruit, zoals bosbessen, zwarte bessen, frambozen en aardbeien.
€ 6,25
Prijs per fles